Geen publiek meer in Jupiler Pro League: Fanbeleving is groot verschil

Geen publiek meer in Jupiler Pro League: "Fanbeleving is groot verschil"

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 11:15vr 23-10-2020 om 11:15

Laatste update: vrijdag 23 oktober 2020 om 11:35vr 23-10-2020 om 11:35

In de Jupiler Pro League wordt komend weekend opnieuw voor lege stadions gespeeld. Pro League-voorzitter Peter Croonen vindt dat duidelijk jammer, maar weet dat de regering geen andere keuze had. 

"We hebben - gezien de situatie - uiteraard begrip", vertelt Croonen aan Het Laatste Nieuws. "We hebben er alles aan gedaan om op een veilige manier publiek toe te laten. Daarvoor zijn protocollen ontwikkeld, die zowel op lokaal, gewestelijk als federaal vlak zijn goedgekeurd. Het is wat het is, de politiek beschikt over alle informatie om een beslissing te nemen. Wij vertrouwen erop dat die beslissing de juiste is voor de volksgezondheid."

Financieel maakt het alvast weinig verschil. "De beperkingen waren van die aard dat ze financieel bijna gelijk staan met spelen zonder publiek. Maar de fanbeleving is een groot verschil. Heel veel supporters snakken naar de wedstrijd. Zelfs met een beperkt aantal fans heb je een totaal andere beleving. We zullen het hard missen en gaan er alles aan doen om zo snel mogelijk weer op een veilige manier supporters toe te laten in het stadion."

Bovendien zijn er komend weekend al drie wedstrijden uitgesteld. Het coronavirus slaat duidelijk weer hard toe in het Belgische voetbal. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws