Mboyo kon van Gent naar Anderlecht: Ik had al snel een persoonlijk akkoord

Mboyo kon van Gent naar Anderlecht: "Ik had al snel een persoonlijk akkoord"

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 08:00vr 23-10-2020 om 08:00

De carrière van Ilombe Mboyo verliep tot dusver met vallen en opstaan. Zijn beste periode kende de aanvaller bij KAA Gent, waarna hij een transfer versierde naar KRC Genk. Het had echter niet veel gescheeld of Mboyo voetbalde toen (weer) bij RSC Anderlecht.

Mboyo verkaste uiteindelijk voor circa vijf miljoen euro naar Genk, maar zelf had hij een voorkeur voor Anderlecht, de club waar hij tijdens zijn jeugd actief was. "Toen Anderlecht aanklopte, twijfelde ik geen seconde. Ik had snel een persoonlijk akkoord, maar Gent en Anderlecht raakten het niet eens over de manier waarop er betaald zou worden", aldus Mboyo in Het Nieuwsblad.

Toch nam Mboyo Gent niks kwalijk. "Nee, als Anderlecht me écht had gewild, had het wel doorgeduwd. Er was zelfs een akkoord over het bedrag. Maar Anderlecht wou het in drie keer betalen, terwijl Gent het geld meteen wou ontvangen. Ach, ik heb snel de bladzijde omgedraaid", besluit de Kortrijk-aanvaller, die vrijdagavond nota bene tegen Anderlecht aan de bak moet.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou Mboyo bij Anderlecht gepast hebben?

Ja, dat vind ik wel
43%
Nee, zeker niet
57%
(136 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws