Antwerp wint bij Europese rentree, Leko: Mijn jongens hebben super gespeeld

Antwerp wint bij Europese rentree, Leko: "Mijn jongens hebben super gespeeld"

Gepubliceerd: vrijdag 23 oktober 2020 om 07:15vr 23-10-2020 om 07:15

Royal Antwerp FC heeft haar rentree op het Europese toneel niet gemist. Op het veld van Ludogorets maakte The Great Old het zichzelf knap lastig, maar uiteindelijk won het wel met 1-2. Coach Ivan Leko was na afloop bijzonder trots op zijn dunne spelerskern.

Het resultaat doet anders vermoeden, maar eigenlijk was Antwerp ruim de betere van de Bulgaarse landskampioen. "1-2 is eigenlijk nog een klein resultaat als je ziet hoe we gespeeld hebben. En dat tegen een team dat toch heel wat Europese ervaring heeft. Mijn jongens hebben super gespeeld. We hebben getoond dat voetbal leuk kan zijn", aldus Leko bij Sporza.

"Het was jammer dat we gingen rusten zonder goals. We hadden 3, 4 grote kansen. Ik ben een trotse coach. Het waren de laatste weken ook moeilijke omstandigheden om in te werken. Heel wat stafleden ontbraken, ook heel wat bestuursleden (door corona natuurlijk, red). Ik ben dus echt trots op de kleine groep die meekwam naar Bulgarije", gaat de Antwerp-coach verder.

Dominant voetbal
Vooral het dominante spel met hoge pressing viel op bij Antwerp. "Dat is de manier waarop we willen spelen. Ook in België. We speelden al 6 à 7 mooie matchen dit seizoen. Sommigen zeggen dat we stom spelen en te open, maar ik ben niet stom. Ik houd van zo voetbal te spelen, ik houd van aanvallen, wij houden van aanvallen. "

"Mijn jongens accepteren deze manier van aanpak. Als je aanvalt, is het normaal dat de verdediging af en toe afziet. Maar we zijn nog maar 3 à 4 maanden samen aan het werken. Dit goeie resultaat met goed voetbal geeft vertrouwen voor de volgende matchen", besluit Leko, die het zaterdag met Antwerp opneemt tegen zijn ex-club Beerschot.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Denk je dat Antwerp kan doorstoten in haar groep?

Ja, ik geloof erin
94%
Nee, dat denk ik niet
6%
(280 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws