Wedstrijden in Jupiler Pro League worden vanaf nu weer zonder publiek afgewerkt

Wedstrijden in Jupiler Pro League worden vanaf nu weer zonder publiek afgewerkt

23-10-2020 07:00 Laatste update: 07:54
49

Het Belgische voetbal ondervindt opnieuw de gevolgen van het coronavirus. Nadat verschillende teams reeds met besmettingen te maken kregen, werd donderdagavond door het overlegcomité beslist om publiek bij professionele sportwedstrijd per direct te weren uit de stadions.

Zowel Het Laatste Nieuws als Het Nieuwsblad melden dit nieuws op vrijdagochtend. De eerste wedstrijd dit weekend tussen KV Kortrijk en RSC Anderlecht op vrijdagavond wordt al meteen zonder toeschouwers afgewerkt. De situatie rond Covid-19 is dermate ernstig dat het overlegcomité per direct alle publiek wil weren uit de stadions.

Deze beslissing geldt wellicht al voor de komende vier weken, maar zal afhankelijk zijn de situatie. Aanvankelijk was het plan om de compartimenten te verkleinen van 400 naar 200 personen én met bubbels van slechts twee personen te werken, maar de politiek besliste om gewoonweg geen publiek toe te laten tot wanneer de coronacijfers het toelaten.

Ook onze clubs worden steeds meer getroffen door Covid, want een groot deel van de eersteklassers heeft met één of meerdere besmettingen te maken. Mogelijks worden verschillende wedstrijden, onder andere die van Waasland-Beveren en Royal Excel Moeskroen uitgesteld naar een latere datum.

No Poll