Dramatische start voor KAA Gent in Europa League, Slovan Liberec klopt Buffalo's

22-10-2020 22:48 Laatste update: 23:09
21

KAA Gent heeft donderdag een nieuwe tik gekregen. Ditmaal ging het voor de Buffalo's verkeerd in de Europa League. Gent verloor haar openingsduel van de groepsfase met 1-0 van Slovan Liberec.

KAA Gent was de betere ploeg en had ook meerdere kansen in Tsjechië, maar scoren lukte tegen Slovan Liberec. Bukari, Yaremchuk en Kleindienst misten voor de rust. Na de pauze was het vizier van de Duitser nog niet op scherp en ook invaller Depoitre liet het na om de Buffalo's op het scorebord te krijgen.

Slovan Liberec dat op eigen bodem lang het spel moest ondergaan, kon voor de rust wel de bal tegen de netten krijgen. Gent kreeg de bal achrerin maar niet weg en uiteindelijk was het Tusuf Helal die het enige doelpunt van de partij maakte. Na de zware 5-2 nederlaag tegen Cercle Brugge heeft Gent nu ook een Europese kater te pakken.

Hoffenheim start met zege
In de andere wedstrijd van Groep L won Hoffenheim van FK Crvena Zvezda met 2-0. Christoph Baumgartner en Munas Dabbur zorgden voor de doelpunten. Op de volgende speeldag ontvangt KAA Gent Hoffenheim. De Duitsers komen op 29 oktober over de vloer in de Ghelamco Arena. De Buffalo's kunnen dan best iets pakken als ze Europees willen overwinteren.