Standard begint aan Europa League met valse noot: verlies na heerlijke goal Roofe

22-10-2020 20:50
52

Standard Luik is donderdagavond met een valse noot begonnen aan zijn avontuur in de Europa League. De ploeg van Philippe Montanier verloor op eigen veld met 0-2 van FC Rangers dankzij doelpunten van Tavernier en Roofe (ex-RSC Anderlecht).

In een makke eerste helft waren de beste kansen voor de bezoekers uit Schotland. De 0-1 voorsprong bij de rust was dan ook niet meer dan logisch. Rangers kwam op voorsprong nadat Gavory de bal met zijn arm beroerde in het strafschopgebied. Een ongelukkige actie van de linksachter, maar de bal ging wel op de stip. Tavernier bedankt voor het geschenkje en knalde de 0-1 tegen de touwen. Bodart zat in de juiste hoek, maar kon niet meer doen dan de bal strelen.

De voorsprong zorgde voor meer enthousiasme bij Rangers. Hagi (gehuurd van KRC Genk, red.) mocht aanleggen voor een afstandsschot. Een aardige poging van de Roemeen, die het leer maar net naast de winkelhaak zag zweven. Standard probeerde gaandeweg de bakens te verzetten en kreeg eindelijk wat vuur in de wedstrijd. Muleka dook uitstekend naar de eerste paal, maar kopte een uitgelezen kans op de deklat.

Mager beestje
Beide ploegen gingen de kleedkamer in met een 0-1 tussenstand. Meteen na de rust moest Bodart de thuisploeg in de match houden. Hij pakte uit met een geweldige redding op een poging van Morelos. Daarna gingen de hemelsluizen gaan open boven Luik. De zichtbaarheid werd steeds minder en dat maakte het nog wat moeilijker om te combineren.

Rangers probeerde toch door te duwen op zoek naar een tweede doelpunt. Vanheusden gooide zich voor Morelos, Bodart ken de poging van Hagi afstoppen. De beste kansen in de tweede helft bleven voor de bezoekers. Arfield kreeg de ruimte om richting Bodart te schieten, maar mikte net naast de kooi van de Luikse doelman. Standard bleef wroeten op het kletsnatte, maar het lukte niet om offensief een vuist te maken.

In de slotfase zorgde Rangers-invaller Roofe voor het deksel op de neus met een geweldig doelpunt. Hij zag dat Bodart iets te ver uit zijn goal stond en versloeg de doelman met een schot vanop de middenlijn. De 250e Europese wedstrijd van Standard eindigt daardoor met een domper. De Rouches verliezen op eigen veld met 0-2 van Rangers en beginnen met een valse noot aan de Europese campagne.