Hanche-Olsen legt vinger op wonde bij Gent: We verdedigen niet als een eenheid

Hanche-Olsen legt vinger op wonde bij Gent: "We verdedigen niet als een eenheid"

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 19:34do 22-10-2020 om 19:34

KAA Gent heeft een slechte competitiestart achter de rug en kampeert momenteel op de dertiende plaats in de Jupiler Pro League met negen punten. Vooral defensief zijn er veel problemen, maar misschien kan nieuwkomer Andreas Hanche-Olsen voor de oplossing zorgen.

De 23-jarige Noor debuteerde afgelopen weekend tegen Cercle Brugge en deed het behoorlijk. Hanche-Olsen scoorde zelfs, maar waarschuwt dat de oplossing niet van hem zal komen. "Sorry, ik ben geen superman", vertelde hij aan Het Nieuwsblad. "Ik alleen kan niet de oplossing zijn. We moeten het samen doen."

"Op Cercle deed iedereen zijn best, maar wel elk op een andere manier. De een deed dit, de ander dat. We verdedigden niet als een eenheid. We stonden niet compact genoeg, speelden aan te lage intensiteit. Maar ik neem de verantwoordelijkheid voor de vierde goal. Ik had moeten inzien dat ik zou geblokt worden én ik had dichter bij mijn man moeten staan."

De nieuwe verdediger van Gent toonde zich meteen gevaarlijke op standaardsituaties tegen Cercle Brugge en scoorde zelfs. "Ik weet dat ik een dreiging kan zijn op standaardsituaties. De voorzetten die ik hier krijg, zijn beter dan in Noorwegen. Ik maakte er drie bij Stabaek. Ik denk dat ik hier nog meer zal scoren", besloot Hanche-Olsen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws