De Ketelaere staat wel degelijk op Martinez' radar: Speciale opvolging

De Ketelaere staat wel degelijk op Martinez' radar: "Speciale opvolging"

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 17:28do 22-10-2020 om 17:28

Na de hoofdrol van Charles De Ketelaere tegen Zenit Sint-Petersburg, rijst de vraag of het goudhaantje van Club Brugge geen kans bij de Rode Duivels verdient. Hier en daar kreeg Roberto Martinez zelfs een veegje uit de pan. Jacky Mathijssen neemt de bondscoach in bescherming.

Martinez riep de voorbije interlands heel wat vers bloed op, maar De Ketelaere zat daar niet bij. De Spanjaard is hem echter allerminst uit het oog verloren, integendeel. "Hij zit bij een groep van een zevental jonge voetballers die we een speciale opvolging geven in samenspraak met Martinez", verzekert Mathijssen, de trainer van de nationale beloften, bij Sporza.

"Als de bondscoach denkt dat het moment gekomen is om hem te laten proeven van de A-kern, dan zal ik dat horen en zal ik dat ook niet erg vinden. Een combinatie van beschikbaarheid voor de beloften en A-kern is een optie, dat hebben we eerder al gedaan", maakt Mathijssen zich sterk.

"Dat Doku wel al werd opgeroepen? Dat is een kwestie van specifieke kwaliteiten. Soms heb je kwaliteiten, die oudere spelers van de nationale ploeg ook hebben. Doku en De Ketelaere hebben niet dezelfde kwaliteiten, maar iedereen is het eens dat ze beiden al heel ver staan. Toch?", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws