'Overlegcomité zit vervroegd samen over sportwereld, bubbels herleid naar twee'

'Overlegcomité zit vervroegd samen over sportwereld, bubbels herleid naar twee'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 16:48do 22-10-2020 om 16:48

Nu het coronavirus heviger dan ooit rondwoedt, dringt de politiek aan op strengere maatregelen voor de sportwereld. Dat kondigde het Overlegcomité vorige vrijdag al aan. Het orgaan zou deze avond vervroegd samenkomen. Hoogstwaarschijnlijk bestaat één van de veranderingen erin dat de bubbels in profstadions herleid worden naar twee.

Het Overlegcomité zou in eerste instantie pas vrijdag samen zitten, maar dat gebeurt nu al donderdagavond, meldt Het Nieuwsblad. Om 20u staat de nieuwe vergadering gepland. Daarin zullen ongetwijfeld striktere maatregelen op tafel liggen, voor zowel het prof- als het amateurvoetbal. Eén van de toekomstige regels is alvast uitgelekt.

Minister van Sport Ben Weyts had eerder, in samenspraak met de verschillende voetbalinstanties, de bubbelgrootte in de Belgische stadions vastgelegd op vier personen, maar dat zou ingekrimpt worden naar twee. Eerder ging de maximumcapaciteit per compartiment al van 400 naar 200 supporters. De nieuwe bubbels zouden al ingaan vanaf vrijdagavond, wanneer KV Kortrijk RSC Anderlecht ontvangt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws