'Dader' Pickford kapot van blessure Van Dijk: 'Echt verdrietig en teleurgesteld'

'Dader' Pickford kapot van blessure Van Dijk: 'Echt verdrietig en teleurgesteld'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 15:14do 22-10-2020 om 15:14

Jordan Pickford is 'echt verdrietig en teleurgesteld' door de zware knieblessure van Virgil van Dijk. Dat stelt Everton-manager Carlo Ancelotti. Van Dijk ligt er de rest van het seizoen uit.

Liverpool heeft geen uitsluitsel gegeven over de exacte herstelduur, maar Van Dijk heeft waarschijnlijk zijn kruisband gescheurd en is uitgeschreven voor de Premier League. Na de Merseyside Derby tussen Everton en Liverpool (2-2) was Pickford de gebeten hond.

"Voor alle duidelijkheid: de blessure van Virgil van Dijk spijt ons enorm. Iedereen hoopt dat hij snel en goed kan herstellen", reageert Ancelotti op de officiële website van Everton. De Italiaan noemt het 'a mistimed contact'. "Ja, er was contact. Maar het was slecht getimed."

"Omdat de Premier League zo snel is, kom je makkelijk te laat. Dat gebeurde nu bij Jordan. Het was zijn bedoeling om de bal te raken, niet om Van Dijk pijn te doen. Mensen die zeggen dat hij dit met voorbedachten rade heeft gedaan, gaan naar mijn mening te ver. Virgil van Dijk weet dat ook."

"Jordan is echt verdrietig en teleurgesteld dat Van Dijk geblesseerd is", aldus Ancelotti. "Het was a strong contact, misschien verkeerd getimed, maar soms gebeuren deze dingen in het voetbal."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws