Leko op zoek naar centrumspits bij Antwerp: Hij is een optie

Leko op zoek naar centrumspits bij Antwerp: "Hij is een optie"

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 13:45do 22-10-2020 om 13:45

Antwerp gaat donderdagavond op bezoek bij Ludogorets in de Europa League. Ivan Leko heeft er vertrouwen in, al vindt hij de Bulgaarse kampioen wel de favoriet.

"Wij zijn de outsider tegen een ploeg die elk jaar Europees speelt en soms overwintert", benadrukt hij in Het Laatste Nieuws. "Op papier moet Ludogorets winnen van ons, maar gelukkig is op papier in voetbal weinig waard. We respecteren onze opponent, maar geloven in onszelf. Da's de manier waarop we deze match benaderen. In één match kunnen we van iedereen winnen, ik ga niet rekenen. Alleen met winst zal ik blij zijn."

Leko heeft wel geen centrumspitsen voor die match. Mbokani, Nsimba en Mbenza kunnen niet meedoen. "Andere diepe spitsen hebben we niet, maar we hebben al bewezen dat ook andere jongens kunnen scoren. Ampomah is een optie, maar we trokken hem aan als winger, niet als centrumaanvaller. Gelukkig spelen we al een tijd samen en weet iedereen wat hij moet doen. Er zal diep in de spits een andere jongen staan dan normaal, maar onze manier van spelen blijft dezelfde."

Leko hoopt hoe dan ook om al punten te sprokkelen. "We hebben vertrouwen in ons voetbal en zijn hier voor een resultaat. Dit is een bijzonder moment: onze eerste groepsmatch in de Europa League. We willen onze club en het Belgisch voetbal op de best mogelijke manier vertegenwoordigen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wat doet Antwerp op het veld van Ludogorets?

Winnen
55%
Gelijkspelen
30%
Verliezen
15%
(472 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws