Ik beschouw mezelf niet als de personal trainer van Kompany

"Ik beschouw mezelf niet als de personal trainer van Kompany"

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 12:45do 22-10-2020 om 12:45

Vincent Kompany wil absoluut een topcoach worden en zoekt zelfs hulp in andere sporten. Hij werkt nu met volleybalcoach Gert Van De Broek. Die geeft in Het Nieuwsblad wat meer uitleg bij zijn functie. 

"Ik beschouw mezelf niet als zijn personal trainer of zo", geeft hij aan. "Ik praat met Kompany zoals ik met veel coaches discussieer. Vincent is héél leergierig. Toevallig ben ik iemand die veel publicaties las over coaching en dat ook heeft uitgeprobeerd in de praktijk. We praten over hoe een groep functioneert, hoe een coach wordt gepercipieerd, hoe hij wordt ondermijnd en door wie, welke stijlen er zijn om leiding te geven."

Van De Broek werd naar eigen zeggen al veel eerder gecontacteerd. "De eerste vraag vanuit Anderlecht om dit te doen, dateert al van in mei 2019. Kompany had gevraagd om mensen te zoeken die ervaring hadden met coaching. Ik heb nu een half sabbatjaar aan de universiteit (hij geeft les aan de KULeuven, red.), dus zijn de contacten geïntensifieerd."

Kompany is niet bijster goed begonnen aan de nieuwe competitie. Anderlecht heeft voorlopig 14 op 27 behaald en staat op vijf punten van leiders Club Brugge en Sporting Charleroi. Vrijdag speelt het tegen KV Kortrijk.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Haalt Anderlecht PO1?

Ja
27%
Nee
73%
(623 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws