Antwerp krijgt belangrijke verwittiging: Geef hen zeker niet de bal

Antwerp krijgt belangrijke verwittiging: "Geef hen zeker niet de bal"

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 12:15do 22-10-2020 om 12:15

Antwerp speelt donderdagavond tegen Ludogorets in de Europa League. De Bulgaarse kampioen is geen grote naam, maar volgens de Bulgaarse journalist Vlasko Vlachev zijn ze wel degelijk te duchten. 

"Antwerp moet vooral opletten voor Claudiu Keseru", vertelt hij in Gazet Van Antwerpen. "De Roemeense centrumspits kan vanuit élke positie scoren. Ook Elvis Manu is een aanwinst voor Ludogorets. Op het middenveld loopt met Dominik Yankov een 20-jarige talentvolle spelmaker rond. Hij genoot zijn opleiding bij de club. Tot slot besteedt Antwerp best genoeg aandacht aan de twee vleugelverdedigers, die maar wat graag mee ten aanval trekken."

Antwerp mag de tegenstander niet in zijn ritme laten komen. "Als het erin slaagt het spel naar zich toe te trekken, wacht Antwerp een lastige avond. Wil Antwerp effectief een kans maken, dan mag Ludogorets geen controle over de bal krijgen. Constante pressing is de boodschap, zoals FC Midtjylland negentig minuten lang toepaste in de Champions Leaguevoorronde. Ludogorets verloor daardoor met het kleinste verschil."

Bij Ludogorets spelen met Stéphane Badji en Josué Sa ook twee ex-spelers van Anderlecht. "In tegenstelling tot tijdens zijn periode bij Anderlecht is Stéphane Badji bij Ludogorets uitgegroeid tot een sleutelfiguur. Het hart van de ploeg steunt op hem. Bij Josue Sá wachten we nog steeds op zijn eerste officiële wedstrijd. Het lijkt uitgesloten dat hij zal spelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wat doet Antwerp op het veld van Ludogorets?

Winnen
55%
Gelijkspelen
30%
Verliezen
15%
(472 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws