Dat Anderlecht mij polste, is ook omdat ze in een malaise zitten

"Dat Anderlecht mij polste, is ook omdat ze in een malaise zitten"

22-10-2020 12:00 Laatste update: 12:12
17

Mike Vanhamel kon in april een mooie transfer maken. Zijn ex-club Anderlecht wilde hem terug binnenhalen. Vanhamel weigerde en heeft daar nog geen spijt van gehad. 

"Voor Anderlecht spelen is een kinderdroom", geeft hij wel aan bij Sport/Voetbalmagazine. "Het zou de cirkel rond maken. Toen ik van hun interesse hoorde, dacht ik in de eerste plaats: eindelijk! Maar laat ons eerlijk zijn: dat Anderlecht mij polste, is ook omdat ze in een malaise zitten."

Bij Beerschot blijven leek hem een veel betere keuze. "Daartegenover staat dat het verhaal bij Beerschot heel goed zit. Ook al waren we toen nog niet zeker van promotie naar 1A. Ik word er op handen gedragen. Een speler die beweert dat populariteit bij de eigen fans hem niets doet, die liegt."

Momenteel loopt het nog altijd stroef bij Anderlecht. "Wat mij opvalt, is dat ze voornamelijk problemen kennen met de overgang van verdediging naar middenveld of aanval. Achterin rondtikken gaat, maar je hebt slimme spelers en looplijnen nodig om daar een vervolg aan te breien. Het is een kwestie van ruimtes maken voor elkaar, door een derde lopende man of door middenvelders die zich slim losmaken. Bij Beerschot doen we dat ook goed: al twee of drie fases verder denken", legt hij uit.