Ajax baalt: 'Niemand zal je helpen, je moet die kansen er zelf inschieten'

Ajax baalt: 'Niemand zal je helpen, je moet die kansen er zelf inschieten'

22-10-2020 09:26

Een teleurgestelde Daley Blind vindt dat er meer in had gezeten voor Ajax tegen Liverpool. Hij speelde in een andere rol dan normaal - op het Ajax-middenveld - en zag dat het misging in de details.

"Het gaat uiteindelijk om het resultaat. In die zin ben je ontevreden, maar je creëert in ieder geval voldoende mogelijkheden tegen een topploeg als Liverpool", vertelt Blind in gesprek met Ziggo Sport. "Daar moet je er minimaal één van maken. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest."

Blind speelde tegen Liverpool op het Ajax-middenveld, maar verrast werd hij niet door dat feit. "Nee, want ik hoorde het van tevoren", lacht hij. "Ik vulde het anders in, ik was vaak een centrale verdediger die Firmino op moest pakken. Het was een andere rol, maar ik wist duidelijk wat mijn taken waren vandaag."

Ajax creëerde voldoende kansen tegen The Reds, maar vergaten een bal langs keeper Adrián te prikken. "In elke wedstrijd gaat het om details. Je kan zeggen ongelukkig, maar uiteindelijk moet je het zelf doen. Niemand zal je helpen, je moet die kansen er zelf inschieten", sluit Blind realistisch af.