Kompany draait knop al om bij Anderlecht: “Dat is mijn kracht”

Kompany draait knop al om bij Anderlecht: “Dat is mijn kracht”

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 08:44do 22-10-2020 om 08:44

RSC Anderlecht moet morgen op bezoek bij KV Kortrijk. Ex-ploegmakker van hoofdtrainer Vincent Kompany Yves Vanerhaeghe staat daar aan het roer. Tegenover Het Nieuwsblad laat Kompany zich uit over de match.

“Het doet me altijd plezier om vroegere teamgenoten als Yves te ontmoeten”, begint Kompany. “Vaak met grijs haar en een klein buikje. Zover ben ik nog niet. (lacht) Het wordt sowieso een moeilijke match. Vorig jaar verloren we in Kortrijk (4-2, red.), terwijl we in de eerste helft veel beter waren. Toen zette Yves zijn karakter over op zijn ploeg, want dat is zijn sterkte. Hij begon te brullen en zijn spelers vochten voor hem. Wij moeten blijven uitgaan van onze eigen sterkte.”

Anderlecht liep afgelopen speeldag tegen pijnlijk puntenverlies aan nadat het een dubbele voorsprong weggaf tegen promovendus OHL. “Eén van mijn grote krachten is dat ik snel een reset doe. Eén avond met mijn vrouw en kinderen en dan herbegin ik. Lessen trekken uit de vorige match en werken, werken, werken. Mij krijg je niet ontmoedigd. Integendeel. Als dit een oorlog is waarbij ik alleen sta tegenover duizend soldaten, dan ga ik die strijd aan.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws