Klopp uit kritiek: 'Erg intens, kan niet anders dan aan het veld gelegen hebben'

Klopp uit kritiek: 'Erg intens, kan niet anders dan aan het veld gelegen hebben'

Gepubliceerd: donderdag 22 oktober 2020 om 07:14do 22-10-2020 om 07:14

Jürgen Klopp is blij dat Liverpool de drie punten heeft gepakt bij Ajax. De trainer van de Engelse club was enigszins verrast door de tactische wijziging van Ajax, zag dat de grasmat absoluut niet goed was en geeft aan dat Ajax goed mee zou kunnen in de Premier League.

Klopp had niet verwacht dat Ajax in een 4-4-2-formatie zou gaan spelen, maar begrijpt het na de wedstrijd wel. "Ik had niet verwacht dat Ajax de formatie aan zou gaan passen", vertelt hij in gesprek met Ziggo Sport. "Ik begrijp het wel, het waren de snelheid van Martínez en de ervaring van Blind op 'zes' die het verschil maakten. Het was een hele open wedstrijd."

De Liverpool-trainer zag dat beide teams het erg lastig hadden met de omstandigheden in de Johan Cruijff Arena. "Het verbaasde me dat het veld niet goed was. Ik dacht dat een team dat goed voetbal wil spelen ook een goede grasmat zou hebben. Maar je kon zien dat het voor beide teams erg intens was, dat kan niet anders dan aan het veld gelegen hebben."

Desondanks was Klopp onder de indruk van het team van Erik ten Hag. "Ajax is een topteam, die zouden in de Premier League kunnen spelen. Ze zouden waarschijnlijk niet elk jaar kampioen kunnen worden, maar ze kunnen er wel spelen. Ik hou van de manier waarop ze het doen, de voetballende manier. Vandaag wonnen wij deze lastige wedstrijd, ik ben blij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Klopp hier gelijk?

Ja
75%
Nee
25%
(32 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws