De zege van Club op Zenit levert niet enkel 3 punten op maar ook een pak geld

De zege van Club op Zenit levert niet enkel 3 punten op maar ook een pak geld

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 21:50wo 21-10-2020 om 21:50

Dinsdagavond won Club Brugge met 1-2 op het veld van Zenit Sint-Petersburg. Het won dankzij doelpunten van Charles De Ketelaere en Emanuel Dennis. Met die overwinning nemen ze met die drie punten een goede start in hun groep, ze staan tweede. Ze moeten enkel Lazio voor zich dulden op basis van doelpuntensaldo. Ook financieel doet Club gouden zaken, dat meldt Het Nieuwsblad.

De Champions League krijgt vaak als bijnaam, het miljoenenbal. En die naam doet het toernooi alle eer aan. Bij rechtstreekse plaatsing levert dat Belgische ploegen ongeveer 15 miljoen euro op. Op basis van het coëfficiënt krijgt Club nog eens 11 miljoen euro. Per punt komt er daar nog een flinke som bij op de bankrekening. Een slordige 800.000 euro krijgt Club Brugge per behaald punt. 

De zege in Zenit leverde buiten de drie punten ook 2.7 miljoen euro op voor de Belgische landskampioen.

Dat betekent dat Club Brugge nu al gegarandeerd is van bijna 29 miljoen euro: 15,25 miljoen euro om te starten in de groepsfase, 11 miljoen euro op basis van het coëfficiënt en nu dus ook 2,7 miljoen euro voor die eerste zege. Dat bedrag kan nog flink oplopen. Club Brugge speelt nog vijf groepswedstrijden én kan nog eens stevig cashen indien het straks de 1/8ste finale haalt. Want als de mannen van Clement eerste of tweede eindigen in groep F, ligt nog eens 9,5 miljoen euro te wachten. Bij een kwalificatie voor de Europa League wordt dat... 500.000 euro.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws