Soap blijft duren: Alternatieve stadion plannen van Cercle Brugge zijn afgekeurd

Soap blijft duren: Alternatieve stadion plannen van Cercle Brugge zijn afgekeurd

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 22:20wo 21-10-2020 om 22:20

Club Brugge die een nieuw stadion wil bouwen en Cercle Brugge die op zoek moet gaan naar ruimte om het stadion te bouwen. Afgelopen weken is er al veel inkt gevloeid over dat thema, maar nog steeds zijn er geen oplossingen. Cercle Brugge had een plan B, die zou bestaan uit dat de vereniging uitwijkt richting de het kanaaleiland. Dat blijkt nu geen optie te zijn.

Cercle Brugge was nochtans optimistisch over de site aan het kanaaleiland. Vorige week postte Cercle deze communiqué de wereld in: "Het Kanaaleiland is onder meer economisch een interessante optie én biedt voor stad Brugge bovendien multifunctionele mogelijkheden die een meerwaarde kunnen betekenen voor de stad, de Bruggelingen en uiteraard ook Cercle".

Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) heeft samen met een architecten bureau de ruimte bestudeerd en is tot de conclusie gekomen dat er te weinig ruimte is. "We hebben een blokkendoos laten tekenen op die gronden. Maar naast een stadion is er helemaal geen ruimte om nog iets extra’s te voorzien, of bij wijze van spreken de spelersbus te laten parkeren. Er is ruimte nodig voor bussen, pers, veiligheidsdiensten, evacuatiewegen en zelfs voor de kajak- en jachtclub aan de haven. Het is er gewoonweg te krap. Jammer, want mocht er plaats genoeg zijn geweest, waren we zeker bereid om verder te gaan met deze locatie", liet Demon weten aan Het Laatste Nieuws.

Voorzitter Vincent Goemaere reageerde ontgoocheld maar tegerlijk strijdvaardig om een goede uitkomst te zoeken. "Ik begrijp dat een stadion er wel mogelijk is, maar dat het financieel en technisch een moeilijk verhaal wordt. Dat is jammer, want deze locatie was, naast de Blankenbergse Steenweg, een mooi alternatief. Nu willen we zo snel mogelijk een oplossing. We hopen echt op een remediëring van het dossier Blankenbergse Steenweg bij de Raad van State", liet Goemaer weten aan Het Laatste Nieuws.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws