Statistiekenbureau verbaasd over 'stunt' van Club: 'Slechts 21% kans in Zenit'

Statistiekenbureau verbaasd over 'stunt' van Club: 'Slechts 21% kans in Zenit'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 16:35wo 21-10-2020 om 16:35

Club Brugge opende haar Champions-League-campagne met een opsteker van formaat. Op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg wist het in de slotminuut zowaar de drie punten uit de brand te slepen (1-2). Daardoor verhoogt het haar kansen op Europese overwintering gevoelig. En die lagen al niet al te laag.

Statistiekenbureau Euro Club Index gebruikt enkele indicatoren om een virtuele rangschikking te maken van de sterkste Europese teams. Daarop staat Club Brugge op de 44e plaats. Op basis van die cijfers berekende het bureau per CL-poule welke ploegen de grootste kans maken om door te stoten naar de knock-out-fase.

Euro Club Index schatte de kansen van Club voor deze eerste speeldag het laagst in, maar zeker niet onmogelijk. In 24 procent van de gevallen zou Blauw-Zwart weten door te stoten. Dat is niet gek veel minder dan SS Lazio (38%) en Zenit (52%). Borussia Dortmund (86%) is de uitgesproken favoriet. Geen wonder, want op de index prijken de Duitsers op de negende stek.

Ongetwijfeld zijn de kansen van Club er stevig op vooruitgegaan na de drie punten in Rusland. Die waren overigens behoorlijk onverwacht. Euro Club Index becijferde dat een zege slechts 21 procent waarschijnlijk was. Overigens verraste Lazio ook Dortmund (die kans lag op 28 procent), waardoor groep F helemaal open ligt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Waar eindigt Club Brugge in deze poule?

Eerste
3%
Tweede
33%
Derde
57%
Vierde
7%
(151 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws