Goots blikt vooruit naar Antwerpse derby: Beste speler én coach bij Beerschot

Goots blikt vooruit naar Antwerpse derby: "Beste speler én coach bij Beerschot"

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 16:17wo 21-10-2020 om 16:17

Zondag staat voetbalminnend Antwerpen even stil: dan staat de stadsderby eindelijk weer op het programma! Voor het eerst in ruim vijftien jaar kijken Royal Antwerp FC en K. Beerschot V.A. elkaar in de ogen op het hoogste niveau, Play-Off 2 buiten beschouwing gelaten. Patrick Goots is ideaal geplaatst om een voorspelling te doen.

De oud-aanvaller zette zijn eerste pasjes in het profvoetbal bij Beerschot, maar maakte vooral furore in het shirt van Antwerp. Hoewel The Great Old de voorbije jaren een trapje hoger stond dan de rivaal uit het Kiel, verwacht Goots een gelijkopgaande wedstrijd. Beter nog: zowel de beste speler als de beste trainer loopt volgens hem bij Beerschot rond.

"Momenteel is dat Holzhauser, die volgens mij zelfs de beste speler is van de hele competitie", steekt Goots bij Eleven Sports zijn bewondering voor de draaischijf van De Ratten niet onder stoelen of banken. "Hij heeft ondertussen zeven doelpunten gemaakt en zes assists gegeven. Hij speelt ongelooflijk goed. Hij zal zondag zeker gebrand zijn op een goede wedstrijd, maar hij zal het niet gemakkelijk hebben tegen Haroun. Die zal hem negentig minuten lang volgen, denk ik", verwijst hij naar de controlerende middenvelder van Antwerp.

Losada boven Leko
Ook op de trainersbank heeft Beerschot een streepje voor, oordeelt Goots. "Ik geef het voordeel nu aan Losada, omdat hij de ploeg toch al langer traint. Hij heeft hen ook naar eerste nationale gebracht. Leko heeft natuurlijk wel de beker gewonnen, maar is toch echt aan het zoeken om zijn systeem bij de spelers erin te slijpen", klinkt het.

Een pronostiek dan maar, Patje Boom Boom? "3-3", gokt hij. "Mbokani zal zeker scoren, maar ik denk Holzhauser ook. Ik verwacht een heel open wedstrijd. Ik zeg nu 3-3, maar het kan ook 4-3 worden of 3-4. Ik verwacht een spektakelrijke wedstrijd", besluit Goots hoopvol.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws