Standard wil groepsfase starten met zege: We zien Club Brugge als voorbeeld

Standard wil groepsfase starten met zege: "We zien Club Brugge als voorbeeld"

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 16:00wo 21-10-2020 om 16:00

Standard Luik staat aan de vooravond van haar eerste groepswedstrijd in de Europa League 2020/2021. Donderdagavond wordt Glasgow Rangers de tegenstander. De Luikenaars kregen in aanloop naar die affiche wel vervelend coronaieuws te verwerken.

Een kwarter van Standard testte namelijk positief op het virus, waaronder openbaring Nicolas Raskin. Toch slaat trainer Philippe Montanier niet in paniek. "We blijven er sereen onder", verzekerde de Fransman op zijn perspraatje. "In een week tijd is het rap gegaan met de verspreiding van het virus, in België en heel Europa. Corona is overal. Wij hadden nu ons eerste geval. We doen zoveel mogelijk aan preventie. We zijn heel voorzichtig, binnen en buiten de club."

Na de zege van Club Brugge tegen Zenit Sint-Petersburg (1-2) zijn de verwachtingen misschien nog nét wat meer gespannen. "We zien Club Brugge als voorbeeld", laat Montanier weten. "Zonder drie basisspelers zijn ze naar Sint-Petersburg gegaan en ze hebben een sterke ploeg als Zenit toch weten te kloppen. Ondanks de afwezigen – die ik er uiteraard liever bij had gehad – zijn we competitief voor de match tegen een sterk Rangers", besluit hij zelfverzekerd.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie trekt aan het langste eind op Sclessin?

Standard
71%
Rangers
11%
Gelijkspel
18%
(139 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws