Kompany over zijn reactie na OHL: Als het moet, vang ik een kogel op

Kompany over zijn reactie na OHL: "Als het moet, vang ik een kogel op"

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 15:45wo 21-10-2020 om 15:45

RSC Anderlecht gaf afgelopen weekend in extremis de overwinning weg tegen Oud-Heverlee Leuven (2-2). Na de wedstrijd nam trainer Vincent Kompany de volledige verantwoordelijkheid op zich. Het leek zelfs dat Kompany even de moed kwijt was, maar daar is helemaal niets van aan.

"De moed kwijt? Onmogelijk. Ik was boos, furieus zelfs", vertelde Kompany aan Het Nieuwsblad. "Ik blijf strijden en trek lessen uit de wedstrijden. Wat kon ik zeggen na OHL? Ik kon verwijzen naar pech met de VAR, een foute voorzet... Maar dan doe ik wat iedereen zou doen: excuses zoeken. Dat wil ik niet. Ik wil eerlijk zijn met mezelf. Op het moment dat het wel eens goed gaat, ga ik ook rustiger en bescheidener zijn dan andere mensen."

Kompany is natuurlijk niet blind voor de problemen van Anderlecht. "Als een voetbalmatch maar 80 minuten zou duren, dan zouden we nu op kop staan met 3 punten los. We hebben veel balbezit, schieten veel op doel... Dan spelen we als een topploeg tot we scoren. Opeens worden we dan een ander team. Het zit niet in ons spel om 30 minuten te verdedigen. Mijn job is ervoor zorgen dat zo’n zwak punt geen zwak punt blijft."

De vraag is natuurlijk of Kompany zijn spelers niet te veel in bescherming neemt. "Als het moet, vang ik een kogel op. Mijn jongens hadden alles gegeven, maar ze zeiden ook direct dat het hun verantwoordelijkheid was. Dit is gewoon een collectief verhaal. Intern ben ik ook snoeihard en rechtuit naar de ploeg toe. Dat moet als we willen leren, maar het is wel een collectief verhaal. We moeten de perceptie keren", besloot de trainer van paars-wit.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws