François laat zich niet wegduwen bij Pro League: 'Ik kan perfect met kritiek om'

François laat zich niet wegduwen bij Pro League: 'Ik kan perfect met kritiek om'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 14:43wo 21-10-2020 om 14:43

Pierre François ligt de laatste maanden stevig onder vuur. Verschillende clubs willen hem weg als CEO van de Pro League, maar François hoopt toch dat hij een nieuw mandaat zal krijgen wanneer het huidige in juni volgend jaar afloopt.

François staat op een jaar van de pensioengerechtigde leeftijd, maar toch wil hij niet weten van ophouden. Hij kreeg nochtans heel wat kritiek de voorbije maanden een verschillende clubs willen hem liever weg als CEO van de Pro League. "Ik heb echt nog goesting om te werken", vertelde François aan Sport/Voetbalmagazine.

"Ik heb nog nooit eerder het gevoel gehad een functie uit te oefenen waarbij ik zoveel goeie contacten had en zoveel ervaring opdeed. Ik zou het dus spijtig vinden als ik moet stoppen. Bovendien ik wil afronden met een happy end en niet zomaar vertrekken omdat sommige columnisten vinden dat het tijd is dat ik opstap. Stoppen in volle coronacrisis is niet bepaald sexy."

Nochtans zijn er verschillende ploegen die niet verder willen met François als CEO van de Pro League. "Sinds ik in 2015 verkozen werd, denk ik dat ik een zeker reliëf gegeven heb aan de functie. Maar dat houdt ook onvermijdelijk in dat er kritiek komt. Ik kan daar perfect mee omgaan, zolang ze mijn eerlijkheid maar niet in twijfel trekken. Ik zit op de wip omdat de bestuursploeg in sommige dossiers beslissingen moet nemen -of alleszins voorstellen- die niet iedereen aanstaan", besloot François.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws