'Kloof bij Barcelona: selectie baalt van De Jong, Ter Stegen, Piqué en Lenglet'

'Kloof bij Barcelona: selectie baalt van De Jong, Ter Stegen, Piqué en Lenglet'

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 14:30wo 21-10-2020 om 14:30

De beslissing van Frenkie de Jong, Marc-André Ter Stegen, Gerard Piqué en Clément Lenglet om in te stemmen met een 'coronaproof' contract, heeft kwaad bloed gezet bij de andere spelers van FC Barcelona. Dat meldt Marca woensdag.

Volgens de grootste sportkrant van Spanje is er door de contractverlengingen van de vier een kloof ontstaan in de kleedkamer. Veel spelers balen dat De Jong, Ter Stegen, Piqué en Lenglet op eigen houtje handelden, aangezien de selectie zondag nog een aangetekende brief naar het bestuur stuurde, waarin het aangaf niet zonder meer in te stemmen met een nieuw salarisoffer.

Toen werd echter al duidelijk dat De Jong, Ter Stegen en Lenglet wél bereid waren om opnieuw een deel van hun honorarium af te staan. Met hun nieuwe verbintenis vangt Barça op creatieve wijze de financiële klappen van de coronacrisis op. Volgens Spaanse media zullen ze aanvankelijk salaris inleveren, waarna het inkomen in de komende seizoenen weer oploopt.

'Sommige spelers worden ervan beschuldigd hun eigen belangen boven die van het team te plaatsen', schrijft Marca over De Jong, Ter Stegen, Lenglet en ook Piqué. 'Een aantal spelers is gefrustreerd. Niet alleen richting zij die op eigen houtje handelden, maar ook op het bestuur, dat dit mogelijk heeft gemaakt. Opvallend genoeg had Piqué de brief aan het bestuur ondertekend, maar ging hij wel akkoord met een contractverlenging tot 2024.'

Marca kijkt ook kritisch naar de rol van voorzitter Josep Maria Bartomeu, die met het plan op de proppen kwam om spelers eerst te laten inleveren en dat in de komende jaren te compenseren. 'Bartomeu hoeft zich daar geen zorgen over te maken, want zijn rol is uiterlijk komende zomer uitgespeeld. Hij past ondertussen de tactiek toe van verdeel en heers op de selectie.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws