Corona waart ook rond bij PSV: vijf gevallen waaronder Belg

Corona waart ook rond bij PSV: vijf gevallen waaronder Belg

21-10-2020 13:44

PSV-trainer Roger Schmidt kan donderdagavond niet beschikken over Pablo Rosario en Cody Gakpo. De twee spelers missen het Europa League-duel met Granada vanwege een positieve coronatest. Ook reservekeeper Maxime Delanghe (ex-Anderlecht) en twee stafleden zijn positief getest.

De vijf personen die een positieve test afleverden zijn direct in quarantaine gegaan en moeten de Europa League-wedstrijd tegen het Spaanse Granada hoe dan ook missen. Over 72 uur wordt hun situatie opnieuw bekeken, zo valt te lezen in een statement op de website van PSV.

Met Eran Zahavi en Jordan Teze had PSV al twee spelers in de gelederen die eerder positief testten op het virus. Zij zijn ondertussen al uit quarantaine. Of zij mee zullen spelen tegen Granada is nog allerminst zeker, want de club schrijft dat hun inzetbaarheid 'twijfelachtig' is.

Naast de Eindhovenaren heeft ook AZ te kampen met de gevolgen van een corona-uitbraak in de selectie. Trainer Arne Slot heeft een selectie van zeventien spelers meegenomen naar Napels, waar donderdagavond tegen Napoli gespeeld zal worden. Liefst dertien spelers van de A-selectie moeten thuisblijven.