Breaking news

‘Onze coëfficiënt’: donker jaar op komst, maar niet doemdenken op langere termijn

Club mag niet gaan zweven: Dit is geen vrijgeleide om door te stoten

Club mag niet gaan zweven: "Dit is geen vrijgeleide om door te stoten"

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 10:00wo 21-10-2020 om 10:00

Club Brugge is ongetwijfeld op een wolk ontwaakt na de zege in Sint-Petersburg. Analist Eddy Snelders ziet kansen voor Club om door te stoten, maar waarschuwt ook voor te veel euforie.

"Ze winnen nu wel van Zenit, maar ze kunnen er evengoed thuis weer van verliezen", waarschuwt Snelders bij Sporza. "Club kan het niveau van de andere tegenstanders aan, maar ze kunnen geen enkele wedstrijd op maar 80% spelen. Het geloof zal nu wel groter zijn, maar tegen Lazio volgt alweer een examen."

De overwinning maakt het wel nog wat lastiger voor Philippe Clement, de coach lijkt er een heleboel nieuwe betrouwbare opties bij te hebben. "De kern zal beter worden want de concurrentie is toch wel aangescherpt", merkt Snelders op. "Het wordt lastiger voor Clement om keuzes te maken. Enkele jongens zijn opgestaan in moeilijke omstandigheden."

De euforie dat al die jongens tentoonstelde na de overwinning is begrijpelijk, de analist waarschuwt echter voor overschatting. "Ze hebben het recht om te zeggen dat ze kans maken om door te stoten, maar deze zege is zeker geen vrijgeleide daartoe", besluit Snelders.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Overwintert Club in de Champions League

Ja
30%
Nee, maar wel in de Europa League
65%
Nee, ze worden toch nog laatste
5%
(948 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws