Club Brugge heeft een grote stap gezet richting Europees overwinteren

Club Brugge heeft een grote stap gezet richting Europees overwinteren

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 09:00wo 21-10-2020 om 09:00

Dinsdagavond won Club Brugge zijn openingswedstrijd in de groepsfase van de Champions League op het veld van Zenit Sint-Petersburg met 1-2. Een matuur en goed spelend Club Brugge telt zo meteen drie punten in het Kampioenenbal. Welke lessen kunnen we trekken na deze overwinning? VoetbalPrimeur.be zet ze voor u even op een rijtje.

Kwaliteitsvolle kern bij Club Brugge
Veel was te doen rond de vele afwezigen die niet konden afreizen richting Rusland. Er waren de coronabesmettingen bij Simon Mignolet, Odillon Koussounou, Michael Krmencik. Ook de schorsing van Simon Deli zorgde ervoor de Clement zijn elftal stevig moest wijzigen. Ethan Horvath speelde zijn eerste wedstrijd sinds de bekerwedstrijd van vorig seizoen op Francs-Borains, Fede Ricca stond ook al een tijdje niet meer in de basis. Charles De Ketelaere was er zelf niet bij tegen, Standard, maar die jongens stonden er op het juiste moment. Ze speelden een oerdegelijke wedstrijd met De Ketelaere als exponent. Het toont aan dat trainer Clement beroep kan doen op een zeer kwalitatieve spelersgroep.

‘King Charles’
19 jaar jong is Charles De Ketelaere, die vorig seizoen zijn debuut maakte in de Champions League tegen PSG bij de hoofdmacht van Club Brugge. Sindsdien gaat het alleen maar crescendo voor de jonge Belg van Club. In de competitie en in de Beker van België toonde hij al bij momenten de klasse die hij bezit. Dinsdagavond toonde De Ketelaere dat hij ook uit het juiste hout is gesneden voor op het Europese niveau mee te doen. Hij speelde een hele mature wedstrijd, had weinig of nauwelijks balverlies, verzette bergen werk in balverlies en als kers op de taart schonk hij Club Brugge de eerste zege in de Champions League na de 0-4 overwinning in Monaco. Jong, Belgisch, goede voeten en een goede mentaliteit. Charles heeft alles om de nieuwe publiekslieveling te worden van het Brugse legioen, als hij dat nog niet is na zijn doelpunt dinsdagavond. ‘King Charles’ is coming!

 Goede vooruitzichten om Europees te overwinteren
Het is nog vroeg om conclusies te trekken in deze groep in verband met eventuele plaatsing voor de volgende ronde, maar na de wedstrijd van dinsdagavond kunnen we vast en zeker stellen dat Zenit niet beter is dan Club Brugge. Club Brugge heeft minstens evenveel kwaliteit als Zenit. Lazio en Dortmund zijn waarschijnlijk nog van een ander kaliber, maar je weet nooit wat er te rapen valt. Deze drie punten zijn dan ook gouden punten in de strijd naar Europese overwintering, zij het dan in de Europa League. Als Club nu nog thuis Zenit kan kloppen en hier en daar een puntje mee sprokkelt kan Club aanspraak maken op die felbegeerde 2de plaats. Als Club er zelf genoeg in gelooft is niets onmogelijk in deze groep.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws