Pro League wil niet weten van minder coronatests: Onze strategie is geen issue

Pro League wil niet weten van minder coronatests: "Onze strategie is geen issue"

Gepubliceerd: woensdag 21 oktober 2020 om 09:00wo 21-10-2020 om 09:00

Deze week liet professor Herman Goossens zich negatief uit over het Belgische profvoetbal. Zo vindt de man dat onze heren voetballers te vaak getest worden, zeker nu de capaciteit in het gedrang komt. Volgens Pro League is er echter geen vuiltje aan de lucht.

Zo werden er van bij het begin duidelijke afspraken gemaakt tussen minister Ben Weyts en de Pro League. "Wij waren bij de eersten die in volle coronacrisis voorbereidingen hebben getroffen, omdat we wisten dat er een moeilijke winter zou aankomen. In juni hebben wij al afspraken gemaakt met een laboratorium in Roeselare dat ons een testcapaciteit van 2.500 tests per dag kon garanderen, met resultaten die binnen de 24 uur beschikbaar zijn", aldus woordvoerder Stijn Van Bever in Het Laatste Nieuws.

Nu er stilaan te weinig tests zijn vindt de Pro League niet dat er moet ingegrepen worden. "Wij nemen gemiddeld 1.200 tests af per week bij onze clubs, daarmee zit het labo dus nog lang niet aan zijn maximumcapaciteit. Op geen énkel moment zorgt onze testing ervoor dat tests uit sleutelsectoren tegengehouden worden of vertraging oplopen. Onze teststrategie is dus geen issue."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet er minder worden getest in de JPL?

Nee
43%
Ja
18%
Ze zouden de competitie gewoon moeten stoppen
39%
(147 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws