Buitenlandse pers ziet twee uitblinkers bij Club Brugge: 'Een heroïsche prestatie'

21-10-2020 08:00 Laatste update: 18:45
52

Club Brugge heeft op het veld van Zenit Sint-Petersburg voor een stunt gezorgd door met 1-2 te gaan winnen. De eerste groepswedstrijd in de Champions League was dus meteen een succes. Buitenlandse media zagen eveneens hoe Club Brugge haar start niet gemist heeft.

Het Algemeen Dagblad hield het bij een korte analyse. 'In de absolute slotseconde wonnen de Belgen door een doelpunt van jongeling Charles de Ketelaere. Mooi detail: de assist op de winnende kwam van Vormer. Door de zege gaat Club aan kop in Groep F, waarin later op de avond Lazio en Borussia Dortmund elkaar treffen.'

Ei zo na was Ethan Horvath de schlemiel door een vervelende owngoal, maar zover kwam het niet voor Club Brugge. 'De Russische geluksgoal leek de beslissing van de wedstrijd in Petersburg. In de blessuretijd zorgde Charles De Ketelaere ervoor dat Horvath toch met een goed gevoel van het veld kon stappen. Op aangeven van Ruud Vormer tikte de aanvaller namelijk raak: 1-2', aldus Voetbal International.

Horvath als uitblinker
Ook L'Equipe volgde de wedstrijd. 'Na een aanvallend dramatische eerste helft heeft Club Brugge de zege over de streep getrokken op het veld van Zenit. De Nigeriaanse aanvaller Dennis opende de score voor de Belgische club na een scrimmage voor het bezoekende doel. Via de rug van Horvath bracht Lovren Zenit op gelijke hoogte, maar in het slot kon De Ketaelere toch nog voor het winnende doelpunt zorgen’.

'Club Brugge zorgde voor een heroïsche prestatie tegen Zenit, zeker omdat het verschillende basisspelers miste door Covid-19 en blessures. Een miraculeuze goal vlak voor tijd van de jonge De Ketelaere bezorgde de Belgen de drie punten. De man van de match was echter Horvath, die zijn team met een uitstekende redding op het schot van Wendel in de wedstrijd hield', klinkt het bij het Spaanse Marca.