Lazio wint van Dortmund-Belgen, Doku maakt CL-debuut

20-10-2020 23:00 Laatste update: 23:48
1

FC Barcelona is met een ruime 5-1 zege aan het Europese seizoen begonnen, Ferencvaros werd het slachtoffer. In de groep van Club Brugge won Lazio dan weer iet wat verassend met 3-1 van Borussia Dortmund. Bij Rennes maakte Jeremy Doku zijn Champions League-debuut, onze landgenoot bleef op een 1-1 steken.

FC Barcelona - Ferencváros 5-1
Barcelona heeft de eerste driepunter in de Champions League binnen. In het eigen Camp Nou werd er eenvoudig gewonnen van het Hongaarse Ferencváros. Lionel Messi pikte zijn doelpunt mee vanaf de penaltystip en is daardoor in zestien opvolgende edities van de Champions League trefzeker. Vlak voor rust maakte Fati de 2-0, na een heerlijke assist van De Jong.

Na rust kwam de Spaanse grootmacht via Phillipe Coutinho, na een perfect uitgespeelde aanval, op 3-0 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Niets was echter minder waar: Piqué hield de doorgebroken Tokmac Chol Nguen vast en moest met een directe rode kaart naar de kant. Hierdoor mist hij de volgende Champions League-wedstrijd tegen Juventus. Ihor Kharatin maakte er 3-1 van vanaf de penaltystip, maar Barcelona bleef de betere. Pedri en Ousmane Dembélé zorgden voor de eindstand van 5-1.

Lazio Roma - Borussia Dortmund 3-1

Dortmund begon met Thomas Meunier en Axel Witsel in de basis tegen Lazio Roma. De Romeinen kwamen al snel op voorsprong via de onvermijdbare Ciro Immobile. Niet veel later zorgde een owngoal voor een comfortabele 2-0 voorsprong. Erling Haaland, wie anders, bracht weer spanning in de match met een kanonsschot. Het mocht echter niet baten, de wedstrijd eindigde uiteindelijk op 3-1. Lazio staat dus samen met Club aan kop.

Stade Rennes - FK Krasnodar 1-1
In een opvallend goed gevuld stadion nam Rennes het tijdens het Champions League-debuut op tegen Krasnodar. Het kwam in de tweede helft ook op voorsprong door Sehrou Guirassy, die een strafschop benutte. Lang kon de thuisploeg hier niet van genieten: drie minuten later zette Cristian Ramírez met een mooi afstandsschot de 1-1 eindstand op het scorebord. Jeremy Doku mocht op het uur invallen bij Rennes en vierde zo zijn Champions League debuut.