Breaking news

Zeven conclusies na Europese midweek: de ene Belgische club is de andere niet

Coronavirus in de JPL: ‘Zeven ploegen kampen momenteel met positieve tests’

Coronavirus in de JPL: ‘Zeven ploegen kampen momenteel met positieve tests’

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 22:30di 20-10-2020 om 22:30

Laatste update: dinsdag 20 oktober 2020 om 23:17di 20-10-2020 om 23:17

Er valt haast niet meer te ontsnappen aan het coronavirus in de Jupiler Pro League. Slechts vier clubs wisten nog geen enkel geval in de club te melden.

Waasland-Beveren is de eerste club die forfait moet geven door een overmacht aan coronabesmettingen. De club kampt momenteel met dertien besmette spelers en drie besmette medewerkers. Afgaand op cijfers van Het Nieuwsblad is het coronavirus echter ook sterk aanwezig bij de andere profclubs.

Zo zijn er momenteel vier spelers besmet bij Antwerp. Bij KV Mechelen en Club Brugge zijn er momenteel drie bevestigde besmettingen onder de spelers. Verder tellen Moeskroen, Beerschot en Charleroi elk één huidige besmette speler. Zeven van de achttien ploegen kampen momenteel dus met spelers die besmet zijn.

Racing Genk en Anderlecht werden enkele weken terug hard getroffen. Genk telde al zes spelers met een positieve test, Anderlecht had er maar liefst tien. Bij beide ploegen zijn er momenteel echter geen besmettingen meer in de spelersgroep.

Alles in acht genomen schieten er nog maar vier clubs over die geen enkele besmetting wisten te melden in zowel de spelersgroep als onder de medewerkers. STVV, Standard, KV Oostende en Eupen wisten het virus voorlopig op afstand te houden.   

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws