Clement in de wolken: Dit zijn drie historische punten

Clement in de wolken: "Dit zijn drie historische punten"

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 22:10di 20-10-2020 om 22:10

Club Brugge is met een knaller van formaat aan zijn Europees seizoen begonnen. De landskampioen won met 1-2 op het veld van Zenit Sint-Petersburg. Philippe Clement was uiteraard meer dan tevreden na afloop.

Club Brugge toonde maturiteit tegen Zenit in de Champions League, iets wat vorig seizoen ontbrak. "Vorig seizoen speelden we ook vaak goed maar pakten we geen punten. Vandaag heb ik daar verbetering in gezien, we zijn volwassener. Een goede mix tussen ervaring en talent is belangrijk", wist Clement na afloop te vertellen.

Eén van die talenten werd uiteindelijk de matchwinnaar, Charles De Ketelaere speelde een beresterke partij. "Ik ben erg trots op hem, hij maakt grote stappen voorwaarts. Hij is nog niet klaar om elke week op dit niveau te spelen, maar hij weet waar we naartoe willen met hem", citeert de twitterpagina van Club de coach.

Clement wou na afloop ook nog eens benadrukken hoe belangrijk deze zege is. "De budgetten van de ploegen in onze groep zijn veel hoger dan die van ons. Deze overwinning geeft ons erg veel vertrouwen, dit zijn drie historische punten. Al de volgende wedstrijden zullen we benaderen alsof het finales zijn", aldus de trainer.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Overwintert Club in de Champions League

Ja
30%
Nee, maar wel in de Europa League
65%
Nee, ze worden toch nog laatste
5%
(948 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws