'Tik voor Belgische clubs: UEFA maakt door corona minder prijzengeld over'

'Tik voor Belgische clubs: UEFA maakt door corona minder prijzengeld over'

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 19:15di 20-10-2020 om 19:15

De UEFA keert de komende vijf seizoenen minder prijzengeld uit dan gebruikelijk. Dat heeft te maken met de gevolgen van de coronacrisis, die alle clubs geraakt heeft.

Dat meldt The Times. Volgens de Engelse kwaliteitskrant heeft de UEFA aan de 55 aangesloten landen laten weten dat er een verlies van ongeveer 563 miljoen euro is ontstaan door de COVID 19-crisis. De competities hebben maanden stilgelegen en dat heeft invloed op het televisiegeld en sponsorgeld. Er is in veel landen ook nog altijd geen publiek welkom.

Engelse clubs zien hun Europese inkomsten over vijf seizoenen met rond de vier procent dalen. Het verlies over het afgelopen seizoen 2019/2020 bedraagt volgens The Times 22 procent van het totale prijzengeld voor de Champions League en Europa League. 

De UEFA loopt niet alleen miljoenen mis door het uitstellen van de Champions League en Europa League, maar ook omdat de knock out-fases niet over twee, maar één wedstrijd is gegaan. Dat scheelt per wedstrijd ongeveer de helft van de inkomsten.

Manchester City verdiende afgelopen seizoen het meeste aan deelname aan de Champions League: ruim 96 miljoen euro. Door de coronacrisis gaat daar vier procent vanaf en dat komt neer op een kleine vier miljoen euro. Het is niet duidelijk wat dit betekent voor de Belgische clubs.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws