IJzersterke De Ketelaere bezorgt Club in extremis de drie punten

20-10-2020 20:50 Laatste update: 20:59
71

Club Brugge nam het op de eerste speeldag van de Champions League op in Sint-Petersburg tegen Zenit. Clement moest enkele wijzigingen aanbrengen aan het elftal wegens blessures en coronaproblemen. Club Brugge trok er zich weinig van aan en speelde een mature wedstrijd. Exponent De Ketelaere legde 1-2 eindstand vast.

In een weinig omvattend eerste halfuur was er geen enkele dreiging te noteren voor beide elftallen. Club Brugge tastte eerst af en kwam daarna beter in zijn spel. Het resulteerde in weinig kansen. Zenit hanteerde de lange bal op de grote spits Dzyuba. Club Brugge kwam het dichtst bij een doelpunt via Hans Vanaken. Hij zag zijn kopbal, op voorzet van Ruud Vormer, onder de lat weg getikt worden. Zenit creëerde weinig in de eerste helft. Het kon eenmaal dreigen op een hoekschop via Déjan Lovren.

Kansrijke tweede helft
Club Brugge kwam goed uit de kleedkamer maar moest toch de wet van de sterkste even onder gaan in het begin van de tweede helft. Zenit speelde met lef en speelde vooruit, maar kon niet echt tot grote kansen komen. Op dat moment kwam Club Brugge op voorsprong, Dennis zette zich goed door op de achterlijn en legde de bal achteruit op Charles De Ketelaere. Die zag zijn poging tot tweemaal toe afgeblokt worden, Dennis schoot hem te hulp en knalde de 0-1 binnen.

Nog geen enkele minuten later kwam Club tot twee keer toe goed weg op een scherpe voorzet, waar niemand zijn voet kon tegen zetten. Zenit ging voluit op zoek naar die gelijkmaker maar miste de opgelegde kansen voor de gelijkmaker. Déjan Lovren zag zijn moment gekomen, met een snoeiharde knal die op de paal kaatste ging via de rug van Horvath in doel, 1-1. Zenit ging op zoek naar de winninggoal maar sprong te slordig om met de kansen.

Het venijn zat zich in de staart, met een fantastische combinatie via Vanaken, Vormer maakte De Ketelaere het winnende doelpunt.

Club behaalt zo zijn tweede overwinning in 3 seizoenen van de Champions League.