Clement is klaar voor CL-campagne: Geen twijfels, we gaan voluit onze kans

Clement is klaar voor CL-campagne: "Geen twijfels, we gaan voluit onze kans"

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 18:45di 20-10-2020 om 18:45

Club Brugge staat op het punt om haar vierde Champions-League-campagne in vijf jaar af te trappen. Trainer Philippe Clement ziet het volledig zitten, al moet de Belgische landskampioen wel een aantal jongens missen door het coronavirus.

Vooral de afwezigheid van nummer één Simon Mignolet kan zich laten voelen. Hij wordt vervangen door Ethan Horvath. Clement heeft er vertrouwen in. "Dat zorgt zeker en vast niet voor twijfels", verzekert Clement bij Vier. "We weten wat de waarde is van die andere ploegen, hun budgetten ook. Dat blijft altijd een moeilijk verhaal. Maar we gaan voluit onze eigen kans gaan, zoals we dat vorig jaar ook gedaan hebben, met veel lef en veel durf."

"En met een jonge selectie, die daardoor veel ervaring kan opdoen", vult de Club-coach zelf nog aan. "Een Charles De Ketelaere heeft veel ervaring kunnen opdoen vorig seizoen in de Champions League. Die jonge gasten, met Dennis en Diatta, zullen ook nog ervaring opdoen."

Voor drie punten
Zenit gaat de match in als favoriet. Zou Clement tekenen voor een gelijkspel? "Dat weet je nooit op voorhand", blijft hij ambitieus. "We gaan voluit voor die drie punten, ook als het gelijk is op een bepaald moment. We moeten lef tonen. We moeten durven uitgaan van onze eigen kwaliteiten. Het is een sterke tegenstander, dus dat kan altijd dat je op het einde tevreden bent met een punt."

De aanloop naar het duel verliep alvast niet vlekkeloos, want door veiligheidsvoorschriften kwam Club later toe in het stadion. "Het heeft lang geduurd", zucht Clement. "We hebben een hele omweg moeten maken, hoewel we begeleiding hadden. Daardoor zijn we een kwartier te laat binnengekomen. Dat is wel vervelend voor onze voorbereiding, maar we gaan daar geen aandacht aan schenken en ons concentreren op de wedstrijd."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws