Pro League heeft protocollen rond: scherpere regels, maar publiek blijft welkom

Pro League heeft protocollen rond: scherpere regels, maar publiek blijft welkom

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 18:32di 20-10-2020 om 18:32

De Pro League heeft na enkele uren intensief onderhandelen overeenstemming bereikt over de vernieuwde protocollen in de Belgische stadions. Nu het coronavirus weer fel opgeflakkerd is, was daar nood aan. Het publiek blijft alvast welkom!

De Pro League overlegde met de bevoegde instanties om de beste maatregelen op te stellen, staat te lezen op haar website. Ongetwijfeld was het één van de prioriteiten om een (weliswaar beperkt) aantal fans in de stadions te mogen blijven ontvangen, niet in het minst vanuit financiële overwegingen. Die slag heeft de organisatie thuisgehaald. Het aantal toegelaten supporters zal wel lager liggen dan de voorbije weken. De komende dagen zal de Pro League per club de exacte aantallen bepalen.

Voor het overige treden er wel een heleboel strengere regels in voege. Zo worden de bubbels verkleind van vijf naar maximum vier. De afstand tussen verschillende bubbels moet anderhalve meter bedragen, voordien was dat één. Per afzonderlijk compartiment van het stadion mogen maximaal 200 mensen zitten. Ten slotte wordt al het eten en drinken verboden, waardoor aanwezigen voortdurend hun mondmasker moeten dragen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws