Champions League vol Belgen en oude bekenden: Een overzicht

Champions League vol Belgen en oude bekenden: Een overzicht

20-10-2020 14:05 Laatste update: 23:55
1

De mooiste clubcompetitie ter wereld staat weer voor de deur. Met Club Brugge is er ook een Belgische vertegenwoordig present in de Champions League. Er zijn echter nog een heleboel andere Belgen en oude bekenden die tussen de sterren willen schitteren. VoetbalPrimeur.be giet ze in een overzicht.

Rode Duivels die voor de eindtrofee gaan

Ook dit seizoen zullen er weer een heleboel landgenoten hun zinnen op Champions League-winst hebben gezet. Kevin De Bruyne ging vorig seizoen pijnlijk onderuit in de halve finales tegen Lyon, dit seizoen zal Manchester City opnieuw een gooi naar de titel doen. Ook Real-Belgen Thibaut Courtois en Eden Hazard zullen een poging tot eindwinst wagen, het is echter maar de vraag of deze Real-kern sterk genoeg is voor de absolute top.

Eén van die andere kanshebbers op eindwinst is Liverpool. Divock Origi eiste in 2019 een hoofdrol op in de CL-campagne van Liverpool, en zal dat kunstje als super-sub ook dit seizoen proberen te herhalen. Ten slotte doet ook het Atlético Madrid van Yannick Carrasco traditiegewijs een gooi naar de eindzege. De club uit Madrid lijkt echter niet over de zelfde kwaliteiten als topkandidaten Bayern, PSG en Juventus te beschikken.

Rode Duivels die als outsider beginnen

Enkele Rode Duivels hebben een realistische kans om hun prijzenkast aan te vullen met de Champions League trofee. Er zijn er echter nog een heleboel anderen die daar stilletjes over dromen. Zo heeft de immer ambitieuze Romelu Lukaku ongetwijfeld al enkele keren gedroomd over een CL-finale met zijn Inter Milaan. Die andere prijschutter in Italië, Dries Mertens, zal dan weer zijn doelpuntjes mee willen pikken tegen de grote der aarde.

In Dortmund loopt er dan weer een Belgisch triumviraat rond. Axel Witsel, Thorgan Hazard en Thomas Meunier willen zo ver mogelijk geraken op het kampioenenbal. Met goudhaantje Erling Haaland in de rangen kan Dortmund van iedereen winnen op een goede dag.

Belgen tussen de sterren

Niet elke landgenoot heeft echter de luxe om elke wedstrijd voor de winst te gaan. Zo zijn er een heleboel Belgen actief bij elftallen die niet uitpuilen van het grootst mogelijke voetbaltalent. Zo vinden we bij het Griekse Olympiakos Hugo Cuypers terug. De jonge aanvaller mag zich onder meer opmaken voor een duel tegen Manchester City.

Ook ex-Club Brugge verdediger Dion Cools vinden we terug in de Champions League. Cools mag het met het Deense Midtjylland opnemen tegen Ajax, Liverpool en Atalanta. Nacer Chadli mag in de nadagen van zijn carrière ook nog eens proeven van Champions League voetbal. Met Basaksehir neemt hij het op tegen PSG, Man United en RB Leipzig. Bij de Turkse ploeg vinden we overigens ook Boli Bolingoli terug.  

Wie dan weer voor het eerst van CL-voetbal mag proeven in zijn prille carrière is Jeremy Doku. De groeibriljant mag met Rennes zelfs hopen op meer. Met Chelsea, Sevilla en Krasnodar liggen er mogelijkheden in groep E.

Oude bekenden

Naast de vele Belgen is het ook uitkijken naar enkele oude bekenden uit de JPL. Zo vinden we bij Atlético Madrid ex-Zulte Waregem-speler Ivan Saponjic terug. Op veel speeltijd moet hij echter niet rekenen. Wie wel op speeltijd mag rekenen is Ivan perisic. De voormalige aanvaller van Club en Roeselare won vorig jaar nog de Champions League met Bayern. Nu mag hij dat bij Inter nog eens proberen over te doen.

Ook Anderlecht-supporters kunnen hun hart ophalen, zo zal hun voormalige verdediger Chancel Mbemba te zien zijn bij Porto. Antwerp-supporters kunnen dan weer uitkijken naar Wesley Hoedt. De verdediger versierde een transfer naar Lazio en neemt het dus onder meer op tegen Club Brugge. Wie er ook onder contract staat bij Lazio is Adam Marusic. De Montenegrijn speelde in het verleden nog voor Oostende en Kortrijk. Hij heeft in Rome het gezelschap van nog een andere JPL-bekende. Ex-Genk middenvelder Sergej Milinkovic-Savic maakt nu het mooie weer bij Lazio Roma.  

Bij het Deense Midtjylland loopt er naast Cools dan weer nog een andere oude bekende rond. Alexander Scholz is een vaste waarde bij de Deense kampioen. Ook Chadli komt bij Basaksehir enkele bekende gezichten tegen. Ex-Moeskroen aanvaller Demba Ba mag de assists van Chadli gaan afwerken.

Tot slot kunnen de fans van KAA Gent de wedstrijden van RB Leipzig best overslaan. Alexander Sorloth faalde namelijk in Gent, in Turkije brak hij echter wel door waarna Leipzig maar liefst 20 miljoen euro of tafel legde voor de Deen. Dat zal pikken bij de Gent-supporters.