Hayen snoert critici de mond: Waarom zouden wij daarover liegen?

Hayen snoert critici de mond: "Waarom zouden wij daarover liegen?"

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 13:15di 20-10-2020 om 13:15

Waasland-Beveren kon maandag niet spelen tegen KV Oostende. Met zestien positieve coronagevallen spant de club van coach Nicky Hayen de kroon. Hayen geeft echter aan dat Waasland-Beveren geen enkele fout heeft gemaakt. 

"Niemand treft schuld", aldus Hayen bij Gazet Van Antwerpen. "We hebben ons negentien weken lang aan alle protocollen gehouden. Alle maatregelen werden in acht genomen om het virus zo lang mogelijk buiten te houden. Na de positieve test in de voorbereiding hebben we zestien weken op rij negatief getest, terwijl er bij andere clubs ook al besmettingen waren. Als je de cijfers in België bekijkt, was het vroeg of laat niet meer tegen te houden.

Mogelijk gaat Waasland-Beveren nog meer wedstrijden moeten overslaan. "Ik ga hier zeker niemand met de vinger wijzen. Niemand heeft hiervoor gekozen. We hebben alleen de pech dat er een 'superverspreider' in ons midden zit. Dan kan het heel snel gaan. Het is bijzonder vervelend, maar op dit moment primeert de gezondheid."

KV Oostende stelt zich wel vragen bij de uitgestelde partij van maandag. "Ik wil hier helemaal geen polemiek maken. Het enige wat ik wil zeggen, is dat de resultaten rechtstreeks van het labo naar de Pro League gestuurd worden. Waarom zouden we ook liegen over de gezondheid van onze spelers? We hadden net twee hoopvolle weken achter de rug. We hadden gehoopt die lijn door te trekken. Het is jammer dat we gas moeten terugnemen. Een beetje frustrerend, zelfs."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws