Breaking news

Vermoedelijke opstellingen Dortmund-Club Brugge: ‘Krmencik krijgt kans’

Dennis was ei zo na weg bij Club Brugge: Kreeg geen arbeidsvergunning

Dennis was ei zo na weg bij Club Brugge: "Kreeg geen arbeidsvergunning"

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 12:15di 20-10-2020 om 12:15

Emmanuel Dennis speelt nog steeds voor Club Brugge. Een verrassing, want de Nigeriaan was in de zomer wel degelijk gegeerd. Een transfer naar West Bromwich ging echter niet door. 

"Het coronavirus heeft alles om zeep geholpen", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "De voetbalbusiness zit een beetje in het slop. Maar ik heb nooit stress gehad. Ik speel voor een grote club en ik win. Elke speler wil winnen. Club is de beste ploeg in België. Ik wil een stap hoger, en een nieuwe uitdaging. Ik hou van concurrentie en een nieuwe competitie. Maar ik wacht op het juiste moment."

Ondanks de coronacrisis was hij toch nog bijna weg. "Zelfs met het coronavirus had ik een transfer kunnen doen. Ik stond op vertrekken, maar ik kreeg geen arbeidsvergunning. Of het om West Bromwich ging? (knikt) Het was een huurovereenkomst met misschien een optie."

Uiteindelijk ging het feestje dus niet door. "Het loon was het probleem niet. Het loon was crazy. En interlands heb ik ook genoeg gespeeld. Het probleem was dat het om een huur ging. En om de clausule in het contract. Ze zouden me alleen maar kopen als ze dit seizoen in de Premier League blijven. Maar eerlijk, het kon me niet echt schelen. Ik was niet aan het pushen voor een transfer. Ik had meer een houding van: Kopen ze me, dan ga ik. Kopen ze me niet, dan blijf ik en ga ik wel later ergens anders heen. Ik verlies er niks bij."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Dennis goed genoeg voor de Premier League?

Ja
55%
Nee
45%
(227 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws