Hij gaat de opvolger van Kompany worden bij de Rode Duivels

"Hij gaat de opvolger van Kompany worden bij de Rode Duivels"

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 12:00di 20-10-2020 om 12:00

Laatste update: dinsdag 20 oktober 2020 om 12:06di 20-10-2020 om 12:06

De Rode Duivels zullen in de komende jaren heel wat ervaren rotten verliezen. Vincent Kompany is inmiddels al gestopt, maar volgens Philippe Albert heeft hij al een gedoodverfde opvolger: Zinho Vanheusden. 

"Sinds de jaren zeventig had je mannen zoals Franz Beckenbauer, Ruud Krol, Lei Clijsters of Franco Baresi, verdedigers die uitstekend konden voetballen", geeft Albert aan bij Het Nieuwsblad. "Ik heb zelf zo leren spelen door aan de zijde van Lei Clijsters te staan bij KV Mechelen. Sinds Standard met Bokadi een driemansdefensie optrok, durft Vanheusden oprukken en brengt hij als extra pion in het middenveld tegenstanders in moeilijkheden. Zo creëert hij ruimtes voor de rest."

Vanheusden moet in de komende jaren nog progressie maken. "Hij is de opvolger van Vincent Kompany bij de nationale ploeg. Vandaar ook dat Martinez hem terecht selecteerde voor de nationale ploeg. Hij is een verdediger die zich smijt in duels zoals Vermaelen maar die leverde vaker gewoon zijn bal in. Vanheusden is ook enorm getalenteerd met de voeten en durft te dribbelen. Zoals zijn vader Johan, ook een heel slimme speler", geeft Albert aan.

Vanheusden mocht eind september zijn debuut maken voor de Rode Duivels. Hij stond in de basis tegen Ivoorkust.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Neem jij Vanheusden mee naar het EK?

Ja
86%
Nee
14%
(280 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws