Clement mag 5 keer wisselen in CL, ook selecties worden groter

Clement mag 5 keer wisselen in CL, ook selecties worden groter

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 11:15di 20-10-2020 om 11:15

Club Brugge staat ongetwijfeld te popelen om aan het nieuwe Champions League avontuur te beginnen. Nieuw is het allemaal niet meer voor Philippe Clement en zijn manschappen, al heeft de UEFA wel enkele nieuwe regels ingevoerd.

De UEFA besliste eerder dit jaar al om vijf wissels toe te laten in de Champions League. Iets dat ook al mocht op het zomerse eindtornooi van het kampioenenbal in Lissabon. Die regel wordt dus gewoon doorgetrokken naar het aankomende CL-seizoen. Clement moet wel opletten, die vijf wissels mogen enkel plaatsvinden op drie wisselmomenten. De rust telt niet mee als een wisselmoment.

Mocht Club Brugge doorstoten naar de knock-out rondes van de Champions League mogen nog meer spelers rekenen op speelminuten, tijdens verlengingen is namelijk nog een zesde wissel toegestaan. De nieuwe regels werden opgesteld om de fysieke belasting op spelers te verminderen, zij gaan namelijk een erg druk seizoen tegenmoet door het hele coronagebeuren.

In de lijn van de nieuwe wisselregels worden ook de selecties uitgebreid. Normaal mogen er maar 18 spelers op het wedstrijdblad staan, dat aantal wordt nu opgetrokken tot 23.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Goede regels?

Ja
94%
Nee
6%
(50 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws