Minder tests in JPL? Vind het niet kunnen dat we daaraan tests spenderen

Minder tests in JPL? "Vind het niet kunnen dat we daaraan tests spenderen"

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 10:30di 20-10-2020 om 10:30

Met een uitgebreid testprotocol probeert de Pro League de competitie op een veilige manier te laten verlopen. Nu dat er een tekort aan testcapaciteit dreigt, wordt de noodzaak van die tests echter in vraag gesteld.

Zo laat professor Herman Goossens zich kritisch uit over de gebruikte tests in het voetbal. "Ik vind het niet kunnen dat we onze capaciteit spenderen aan de sport-of cultuursector", citeert Het Laatste Nieuws de professor. "De prioriteit zou nu moeten uitgaan naar de volksgezondheid. Ik wil echter niet gezegd hebben dat daarom de sportcompetities moeten worden stopgezet, het testen moet worden teruggeschroefd", maakt Goossens duidelijk.  

Vlaams minister van sport Ben Weyts liet de uitspraken van Goossens niet zomaar passeren. "Ik begrijp dat het de ogen uitsteekt dat we daaraan tests spenderen, en dat de vermindering een symbolische beslissing kan zijn. Maar het gaat nu ook niet om grote getallen. Het zijn slechts enkele profcompetities die daar de overheid toe verplicht worden. In dat perspectief lijkt me dat niet het grootste probleem", is de repliek van Weyts.  

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet er minder worden getest in de JPL?

Nee
43%
Ja
18%
Ze zouden de competitie gewoon moeten stoppen
39%
(147 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws