Zelfvertrouwen Kompany krijgt een knik: ‘Hij beseft dat er weinig kwaliteit is’

Zelfvertrouwen Kompany krijgt een knik: ‘Hij beseft dat er weinig kwaliteit is’

20-10-2020 10:00
25

Afgelopen speeldag liet Anderlecht opnieuw kostbare punten liggen, deze keer was OH Leuven de boosdoener. Vincent Kompany was na afloop doodeerlijk en nam de schuld op zich. Volgens Het Nieuwsblad was dat geen show, maar oprechte bezorgdheid.

Het was een opvallende reactie van Kompany na afloop van het 2-2 gelijkspel tegen OHL. De coach nam alle schuld op zich, hij had zijn spelers meer oplossingen moeten aanrijken. Het is niet de eerste keer dat Kompany zijn spelers op die manier uit de wind zet, deze keer leek er echter een grotere bezorgdheid achter zijn woorden te schuilen.

‘Tegen OHL klonk de mea culpa van Kompany oprecht. Zijn zelfzekerheid is meer in balans met zelfkritiek’, valt er te lezen in de krant. ‘Zou het kunnen dat Kompany nu beseft dat er te weinig kwaliteit is? Als de puzzel niet past en je team is niet beter dan OHL of Eupen, dan maak je je zorgen en stel je jezelf in vraag.’

De druk op Kompany als coach neemt na het nieuwe puntenverlies alvast toe. ‘Kompany zal beseffen dat hij niet boven de wetten van het voetbal staat. Hij zal dan ook afgerekend worden op de resultaten, niet zozeer door het bestuur maar wel door de buitenwereld’, besluit de krant.