Verheyen tipt Club Brugge en Clement voor Zenit: “Sleutelrol voor Rits”

Verheyen tipt Club Brugge en Clement voor Zenit: “Sleutelrol voor Rits”

Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020 om 09:27di 20-10-2020 om 09:27

Club Brugge neemt het in de Champions League op tegen het Russische Zenit. Tegenover Het Nieuwsblad laat Gert Verheyen zich uit over de Europese confrontatie.

“Een zwakke schakel telt die ploeg niet”, begint Verheyen. “Maar als team zijn ze in balverlies niet compact. De lijnen spelen niet kort op ­elkaar. Als je laatst bijvoorbeeld de 4-4-2 zag van Dynamo Kiev tegen AA Gent, dat was wél een heel compact blok.”

“Zo speelt Zenit niet, tenzij ze natuurlijk voor hun ­eigen zestien staan. Dan gaat het centrum wel potdicht. Maar anders valt er tussen die linies altijd wel iets te doen. Zeker als ze met twee echte centrumspitsen spelen, zie je zelden dat er verdedigd wordt op de verdedigende middenvelder van de ­tegenstander.”

Verheyen ziet voor Rits een belangrijke rol weggelegd. “Hun twee spitsen werken zich niet uit de naad. De verdedigende ­middenvelder van de tegenpartij heeft vaak tijd en ruimte om aan de bal te ­komen. Voor Mats Rits is dus een ­sleutelrol weggelegd. Hij zal veel op gang kunnen brengen.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Vind jij dit ook?

Ja
72%
Nee
28%
(46 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws