Clinton Mata over transferperikelen: Best een stresserende periode

Clinton Mata over transferperikelen: "Best een stresserende periode"

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 23:25ma 19-10-2020 om 23:25

Club Brugge bleef afgelopen transferperiode rustig en haalde maar één speler, Noah Lang, binnen. Het pakte wel uit met enkele contractverlengingen van onder meer Vanaken en Mignolet. OokClinton Mata zag zijn contract opengebroken worden door Club Brugge. Hij is tevreden bij Club Brugge: "het bestuur een financiële inspanning gedaan om me te houden. Een blijk van erkenning. Ik wil hen daarvoor bedanken. En zo veel mogelijk teruggeven."

Clinton Mata sprak met Het Laatste Nieuws over zijn transferperikelen en de start van de competitie. Mata tekende onlangs een contract tot 2024 ondanks de interesse van enkele Europese clubs.  "Er waren ook aanbiedingen. Hertha Berlijn. Hoffenheim. Mijn naam lag eveneens op tafel bij Leverkussen, Wolfsburg, Schalke 04 – zie hoe moeilijk het daar nu loopt – en Fullham… ’t Was best wel een stresserende periode. Maar ik ben hier aan een mooi verhaal begonnen, dat nog lang niet ten einde is. Ik ga Club niet verlaten voor de eerste, de beste ploeg", vertelt Mata. 

Mata kwam ook nog eens terug op de verloren bekerfinale en de gemiste start van Club Brugge: "Mijn voorbereiding was al niet goed. Ik had last van kwaaltjes. En misschien zat mijn contractsituatie er ook voor iets tussen, ja. Die kans is groot. Maar bovenal was ik toen nog niet fit genoeg. Het was een finale. En de coach wilde beroep doen op de ploeg die elkaar al blindelings kende. Met alles wat ik nu weet, zou ik het opnieuw gedaan hebben. (mijmert) Het klinkt misschien raar, maar die nederlagen tegen Antwerp, Charleroi en Beerschot hebben ons goed gedaan. C’était une bonne claque. Het heeft ons wakker geschud, want tot dan waren we niet scherp genoeg. Onbewust een paar procentjes minder. De coach had er ons nochtans voor gewaarschuwd", liet Mata weten aan Het Laatste Nieuws. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws