De revival van de Antwerpse clubs is een goede zaak voor ons Belgisch voetbal

"De revival van de Antwerpse clubs is een goede zaak voor ons Belgisch voetbal"

19-10-2020 22:15
4

Zondag staat de onvervalste derby op het programma tussen Antwerp en Beerschot. De twee clubs strijden voor de titel: 'Ploeg van t'stad'. Jacques Sys, de hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, neemt beide ploegen eens onder de loep en kijkt vooruit naar een topper!

Sys vindt het knap hoe de troepen van Ivan Leko mentaal sterk zijn. Na de tegenslag van de coronagevallen en de grote kern kan de ploeg telkens een achterstand omdraaien in een winst. "Antwerp toonde zondag mentale kracht door een achterstand op Zulte Waregem om te buigen, zoals het dat eerder ook al op KV Kortrijk en STVV deed. En de drie nieuwkomers zorgden meteen voor een meerwaarde. Ivan Leko heeft het duidelijk allemaal goed in de hand. Terwijl het met zo'n grote kern niet gemakkelijk werken moet zijn", wist Sys te vertellen in Sport/Voetbalmagazine.

Ook voor Beerschot had Sys lovende woorden: "Na die zes treffers van zaterdag heeft Beerschot evenveel doelpunten gemaakt als Club Brugge, van de andere kant hebben ze na Waasland-Beveren en Zulte Waregem wel de slechtste defensie. Het blijft opmerkelijk hoe Beerschot en OH Leuven zich na moeilijke en onzekere maanden het ritme van 1A eigen hebben gemaakt."