Beerschot en Tissoudali zijn klaar voor de derby: Het wordt speciaal en moeilijk

Beerschot en Tissoudali zijn klaar voor de derby: "Het wordt speciaal en moeilijk"

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 22:40ma 19-10-2020 om 22:40

Zondagmiddag staat sinds lange tijd weer de rasechte Antwerpse derby op het programma in de hoogste voetbalklasse. Iets rond 15 uur zal één van de twee ploeg luidkeels kunnen roepen dat zij de ploeg van t'stad zijn. Beerschot herstelde zich knap met een 6-3 overwinning tegen STVV. Tissoudali nam twee doelpunten voor zijn rekening en kijkt uit naar de derby.

Tarik Tissoudali was tegen STVV goed voor twee doelpunten en één assist. Op de website van Beerschot nam de aanvaller rustig zijn tijd om zijn seizoensbegin te evalueren en een woordje te zeggen over de aankomende derby. 

"Zeker. We speelden een hele goede eerste helft. Alles vloog erin. Ik ben dan ook heel blij met deze match. Toch vind ik het jammer, vooral voor Mike en onze verdedigers, dat we die 3 doelpunten tegenkrijgen. Dat was niet nodig. Maar kom, we moeten tevreden zijn met zo’n match en alweer 3 mooie punten. Dat geeft ons weer vertrouwen, na de nederlaag in Gent. Als aanvaller is het leuk om betrokken te zijn bij zoveel goals. Ik lok dan ook nog eens die terechte strafschop uit. Dat maak je niet elke match mee en geeft uiteraard een fijn gevoel", zei de aanvaller over de wedstrijd tegen STVV in een interview.

De derby staat zondag op het programma, voor Tissoudali is het zijn eerste maar hij kijkt er reikhalzend naar uit. "Ik heb er nog geen meegemaakt en ik kijk er enorm naar uit. Het wordt een speciale wedstrijd maar ik had wel gedroomd van een derby in een vol stadion. Dat zal zeker niet het geval zijn, en da’s jammer. We gaan er met een goed gevoel naartoe maar het zal een moeilijke match worden. Antwerp is een hele goede ploeg en we zullen weer allemaal scherp moeten zijn. In dat opzicht hebben we geleerd uit die nederlaag tegen Gent. We zullen wel zien waar de mogelijkheden liggen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie wint zondag de prestigieuze derby van Antwerp?

RAFC
75%
Beerschot
25%
(151 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws