Vanaken heeft vertrouwen in Ethan Horvath

Vanaken heeft vertrouwen in Ethan Horvath

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 20:45ma 19-10-2020 om 20:45

Club Brugge neemt het dinsdagavond op tegen Zenit in de openingswedstrijd van het Kampioenenbal. Club Brugge is afgereisd richt Sint-Petersburg zonder sterkhouder Simon Mignolet, die een positieve coronatest aflegde. Hans Vanaken heeft alle vertrouwen in doublure Ethan Horvath.

Hans Vanaken begint dinsdagavond met zijn Club Brugge aan een nieuwe Champions League campagne. Vanaken hoopt, in een iets haalbaardere groep dan vorig jaar, mee te dingen voor de tweede plaats. Het nieuws van de positieve tests kwam dan ook wat verrassend. Vanaken reageerde gevat op het coronafenomeen bij Club Brugge:  "Corona is er nu, het kan gebeuren dat mensen besmet raken. Laat ons hopen dat er de komende dagen geen nieuwe besmettingen aan het licht komen", aldus Vanaken op de persconferentie daags voor de wedstrijd.

Simon Mignolet is één van de afwezigen in Rusland. Mignolet die vorig seizoen werd aangetrokken om Club Brugge op Europees vlak naar een hoger niveau te sturen zal dus niet in doel staan dinsdagavond. Ethan Horvath zal zijn plaats tussen de palen innemen. Vanaken heeft vertrouwen in de jonge Amerikaan. "Het is jammer dat enkele belangrijke spelers niet kunnen meedoen - Mignolet speelde voor een van de grootste clubs van Europa - maar onze kern is breed genoeg om dat op te vangen. Ethan toont alvast op training dat hij er helemaal klaar voor is. In het verleden heeft hij ook al goede dingen gedaan bij ons. Ik heb er alle vertrouwen in", vertelde Vanaken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws