Clement daags voor de CL-campagne: Het wordt improviseren

Clement daags voor de CL-campagne: "Het wordt improviseren"

19-10-2020 20:05
4

Club Brugge trapt dinsdagavond zijn Champions League campagne op gang op het veld van Zenit. De troepen van Clement kregen zondag nog een flinke domper te verwerken met de besmettingen van Krmencik, Koussounou en Mignolet. Philippe Clement reageerde vastberaden op de persconferentie daags voor de openingswedstrijd van het miljoenenbal.

Het is een atypische voorbereiding op toch één van de belangrijkste wedstrijden dit seizoen voor Club Brugge. Philippe Clement reageerde op de persconferentie empathisch voor de spelers die het virus hebben opgelopen: "De besmette spelers voelen zich nog steeds kerngezond. En dat is het belangrijkste voor mij, benadrukt hij. Of er gevaar loert voor de spelers van Zenit, wilden enkele Russen ook weten. En of Club nogmaals getest was voor afreis. "We werden zaterdag getest en moesten zondag spelen. Er was geen tijd voor nieuwe testen. Maar niemand van mijn groep heeft symptomen. Iedereen voelt zich goed. Corona is een moeilijke situatie voor iedereen in deze wereld. Het is een nieuw gegeven waar we mee moeten leren leven. Maar beginnen twijfelen is energieverlies."

Clement reageerde ook op de wijzigingen in zijn ploeg die dat met zich meebrengt. Want zonder Simon Deli (geblesseerd en geschorst), Odilon Koussounou (corona) en Matej Mitrovic (geblesseerd) mist Club Brugge drie centrale verdedigers tegen Zenit. Komt daar nog eens Simon Mignolet bij en Clement zal bijna de helft van zijn ploeg moeten veranderen, maar hij blijft optimistisch. "We missen drie centrale verdedigers (Deli is geblesseerd én geschorst, nvdr.) en onze doelman. Ja, het wordt improviseren, maar ik geloof helemaal in mijn jonge ploeg. Ik wil enthousiasme zien, we gaan ons eigen spel spelen", liet Clement weten op de perscoferentie.